یکی از مضرات میخک این است که مصرف زیاد آن می‌تواند باعث زخم شدن لب و پوسیدگی دندان نیز بشود.
 

مقدمه

میخک یک ادویه معروف است که معمولا به عنوان یک مکمل گیاهی و یک ماده معطر برای آشپزی به کار می‌رود. خواص درمانی میخک، شناخته شده هستند و به همین دلیل است که باید مقدار مناسبی از آن را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. در این‌جا برخی از مضرات میخک که می‌توانند به شما آسیب برسانند را آورده‌ایم. بله همین میخک کوچک می‌تواند برای جسم شما مضر باشد. این مضرات میخک را بخوانید تا بفهمید چگونه!
 

عوارض مصرف میخک برای سلامتی

۱. افزایش خونریزی
مصرف بیش از اندازه میخک می‌تواند خون را رقیق کرده و خطر خونریزی را افزایش دهد. این ادویه دارای ماده شیمیایی به نام اوژنول است که یک عامل رقیق کننده خون محسوب می‌شود و می‌تواند فرآیند انعقاد خون را کند کرده و به خونریزی غیر طبیعی منجر شود. توصیه می‌شود که در صورت ابتلا به اختلالات خونی مانند هموفیلی و یا مصرف داروهای ضد انعقاد خون از مصرف زیاد میخک خودداری کنید. همچنین توصیه می‌شود که از دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف میخک را متوقف کنید.
 
۲. کاهش سطح قند خون
افرادی که قند خون پایین‌تر از حد طبیعی دارند باید فورا مصرف میخک را کاهش دهند. یافته‌ها نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد که می‌تواند برای افراد مبتلا به هیپوگلیسمی خطرناک باشد. بنابراین مراقب سطح قند خون خود باشید و مصرف میخک را متعادل کنید.
 
۳. تأثیرات سمی
میخک می‌تواند اثرات سمی جدی بر شما بگذارد. اگر میخکی که به طور نامناسب نگه‌داری شده است را مصرف کنید و یا دوز بالایی از عصاره آن را استفاده کنید، احتمال زیادی وجود دارد که دچار علائمی مانند تهوع، استفراغ، تنگی نفس، گلودرد، کسالت، عدم تعادل مایعات، اختلالات کلیوی، اختلالات کبدی و غیره شوید.
 
۴. واکنش‌های حساسیتی
حساسیت یکی از عوارض جانبی شایع میخک است که می‌تواند به دلیل اوژنول به وجود بیاید. واکنش‌های حساسیتی متعدد که ممکن است به دلیل مصرف زیاد میخک با آن‌ها مواجه شوید راش، کهیر، تورم، گرفتگی گلو و غیره هستند. در حالت بدتر ممکن است دچار آنافیلاکسی نیز بشوید که چون یک واکنش در تمام بدن است می‌تواند به مرگ نیز بینجامد.
 
۵. مشکلات تنفسی
امروزه، سیگار میخک بسیار رایج شده است. اما اگر دائما سیگار میخک می‌کشید، مستعد مشکلات تنفسی خواهید شد. با استشاق دود این سیگار، در واقع اجازه می‌دهید پودر میخک زیادی وارد مجاری تنفسی و ریه شما شود. این مسئله می‌تواند به مشکلات تنفسی شدید مانند تنگی نفس و عفونت ریه بینجامد. بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکلات می‌توانید سیگار میخک را ترک کنید.
 
۶. تشنج
زمانی که میخک زیادی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، خطر تشنج را بالا می‌برید. این ادویه می‌تواند باعث فعالیت الکتریکی نامنظم در سلول‌های مغزی شود و فرد را در معرض خطر یک یا چند تشنج قرار دهد. این وضعیت با عدم هوشیاری و تشنج همراه است و می‌تواند باعث بروز صرع نیز بشود.
 
۷. حساسیت پوست
میخک می‌تواند پوست را تحت تاثیر قرار داده و آن را بسیار حساس کند. این مسئله بیشتر در مورد مصرف موضعی روغن رقیق نشده میخک صحت دارد که همان عصاره فرآوری نشده و تصفیه نشده میخک است. این روغن می‌تواند باعث تحریک، راش، سوختگی یا درماتیت تماسی شود. گاهی وقت‌ها می‌تواند به سلول‌های پوست نیز آسیب برساند.
 
۸. حساسیت دهانی
ممکن است غشای مخاطی موجود در دیواره‌های داخلی دهان با مصرف زیاد میخک یا استفاده از روغن آن ملتهب شود. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که این میزان مصرف می‌تواند با ایجاد احساس سوزش به لثه، دندان، پالپ دندان، بافت‌های دندان و غیره آسیب برساند. یکی از مضرات میخک این است که مصرف زیاد آن می‌تواند باعث زخم شدن لب و پوسیدگی دندان نیز بشود.
 
۹. از دست دادن حواس
اوژنول موجود در میخک می‌تواند آن را به یک ماده بی‌حس کننده تبدیل کند. گزارش شده است که روغن میخک – در صورت استفاده زیاد بر روی پوست – می‌تواند باعث از دست رفتن حواس شود. بنابراین، مراقب باشید آن را همزمان با داروهای مسکن ترکیبی مصرف نکنید.
 
۱۰. مشکلات مربوط به نعوظ / انزال
میخک می‌تواند باعث اختلال نعوظ یا انزال زودرس در مردان شود. استفاده همیشگی از کرم‌های گیاهی حاوی عصاره میخک بر روی آلت تناسلی می‌تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شده و مرد برای مدت قابل توجهی، با مشکلات حادی در انزال یا نعوظ مواجه می‌شود.

درست مانند گیاهان و ادویه‌های دیگر، استفاده از میخک نیز باید متعادل باشد. اگر هر کدام از این عوارض و مضرات میخک را تجربه کردید، مصرف میخک را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید!

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران